sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Saint-Germain l'Auxerrois

Matkalla Île de la Citélle poikettiin Saint-Germain l'Auxerroisin kirkkoon. Nimensä se on saanut Pariisin piispan Pyhän Germanuksen mukaan. Monet uudelleenrakentamiset nähnyt pyhäkkö, jonka historian pahamaineisin hetki oli varmasti 24.8.1572, jolloin kirkon kelloilla annettiin merkki Pärttylinyön verilöylyn aloittamiseen ja tuhansien kaupunkin tulleiden hugenottien surmaamiseen.


Päälaivan itäpäätyä.


Sivulaivan kappeli.


Pienen pähkäilyn jälkeen tulin siihen tulokseen että näiden täytyy olla jonkinlaisia votiivitauluja, muistoksi saadusta varjeluksesta tms.


Mutta sen sijaan en ymmärtänyt mikä näiden matalajalkaisten jakkaroiden virka on, toivottavasti joku viisaampi tietää.

.

4 kommenttia:

Ametsapuro kirjoitti...

Tuolle matalalle penkille varmaankin polvistutaan. Hienoja kuvia, kiitos.

Hurmioitunut kirjoitti...

Oi,superihana kirkko! Kiitos kauniista kuvasarjasta. Kirkkopostaukset ovat aina kivoja.

Kari Hintsala kirjoitti...

Polvistumista varten ne varmaankin ovat, mutta rukoilua vai ehtoollisen vastaanottamista varten, vaiko molempia? Täytyykin kysyä uskontoasiantuntijaltani Salmelta.

Kari Hintsala kirjoitti...

Mika Viljanen via Salme Kotivuori:

Kyseessä on todella polvistumisjakkara. Katolisessa messussa seurakuntalaiset polvistuvat suuren eukaristisen rukouksen ajaksi ja myös silloin, kun yhdessä lausutaan: "Herra, en ole sen arvoinen, että tulet luokseni, lausu vain sana, niin minä paranen". Myös ennen messua polvistutaan rukoukseen ja samoin messun päätyttyä. - Kommuunioon eli ehtoollisen nauttimiseen osallistutaan nykyään melko yleisesti seisten. Sakramentti jaetaan alttarin edessä.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...