sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Paavin pallit ja...


Missasin aikoinaan Tudorit, mutta vahinko korjautunee tänään jatkuvalla Borgiat - maan ja taivaan valtiaat -sarjalla. Trailerin loppukaneetti Sex.Power.Murder.Amen. kiteyttänee sisällön, mutta ainakaan ensimmäinen jakso ei vielä kauheasti hätkäyttänyt. Rogrigo Borgia lahjoi itsensä paaviksi ja kardinaali Orsini tukehtui omaan myrkkyynsä. Hupaisimmaksi kohdaksi jäi juhlallinen toimitus, jossa tarkistettiin onko vastavalitulla paavilla penis ja molemmat kivekset jäljellä (olihan ne).

Mutta eiköhän meno tästä vilkastune. Borgiat ovat suku, jota pahamaineisempaa on vaikea kuvitella, ja tämä siis Italian renessanssin asteikolla. Mutta miten paljon on totta ja mikä vain mainetta? Kursorinenkin katsaus wikipediaan paljastaa että skandaalimaisimmat edesottamukset ovat perin huterien todisteiden varassa, jos ovat ollenkaan. Se non è vero, è ben trovato, tavataan Italiassa sanoa: jos ei totta, niin ainakin hyvin keksitty.

Mielen vain tulee, että eikös meidän turkulaisten sattuneesta syystä suuresti rakastamasta vanhemmasta Vaasa-kaudesta sentään yhden sensaatiomaisen TV-sarjan saisi? Seksiä, valtaa, murhia ja aamenta riitti Kustaanpoikainkin taisteluissa kyllä. Pitääkö tätä nyt itse ruveta käsikirjoittamaan?

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...