lauantai 1. syyskuuta 2012

Jardin du Palais Royal

Heti Louvresta pohjoiseen on Palais-Royal ja sen puutarha. Sisäänkäynnin luona kävi ilmi, että lähistöllä oleva Ranskan kansallisnäyttämö Comédie-Française oli evakossa puutarhan alueella.


Teatteri oli sijoitettu puiseen tilapäisrakennukseen aluetta poikittain halkovan pylväikön väliin.


Itse puisto on tyypillinen muotopuutarha: suoria linjoja, kuria ja järjestystä.Pariisin puistoissa tuntuu usein että nurmikko ja puut ovat erillään. Puiden alla ei kasva nurmea eikä nurmikolla puita. Miten tuo hiekka saadaan pysymään puhtaana rikkaruohoista, on minulle arvoitus. Aurinkoisena päivänä vaalea hiekka häikäisee aivan riivatusti heijastaessaan kaiken paisteen, aurinkolasit olisivat tarpeen. Mutta oli aukiolla kukkiakin...


...ja vettä.


Pulujen ruokkiminen oli Juhan mieleen ja sitä harrastettiin aina kun voitiin. Tässä paikallinen eläintenystävä.


Puistoa kiertävillä käytävillä on kaiken- ja kalliinlaisia kauppoja.


Eipä muuta kuin takaisin etuosan aukion yli. Jos joku ehti ihmetellä mitä nämä pilarintyngät ovat, niin kyseessä on Daniel Burenin taideteos Les Deux Plateaux. Melkoisen mekkalan kuuluu se saaneen aikaiseksi vuonna 1986. Aukiolla on myös ritilöitä, joiden alla juoksee vettä. Kuuluuko se teokseen, en osaa sanoa.


Ensimmäisen kuvan alakulmassa oli hahmo, joka tässä suurempana. Ranskalainen sotilashan se siinä kuningasvallan aikaisesssa (luonnon)valkoisessa asetakissaan.


Sotilas oli NOXA-nimisen lelukaupan mainos. 


Näkymä sisältä. Miniatyyrihahmoja oli aivan valtavasti, niin historiallisia kuin ranskankieliseen sarjakuvamaailmaan liittyviä.


Hienoimpia, totta kai, olivat Napoleonin sotien aikaiset hahmot.Tulinpa kysäisseeksi myös hintoja. Ei erityisen suuri, mutta taitavasti maalattu hahmo maksoi - 150 €! Totta puhuen halvempiakin olisi ollut, mutta niin jäi matkamuisto hankkimatta. Figuureja valmistaa Les Drapeaux de France, jonka nettikaupasta niitä voi myös ostaa.

Palais-Royalin edessä on, mikäs muukaan kuin Place de Palais-Roayl. Taidetta tehtiin senkin pintaan.

.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...