maanantai 27. syyskuuta 2010

"Miekka Suomessa" saapunut

Palataan vielä viime perjantain tunnelmiin. Miekka Suomessa -kirjan ensipainos saapui Turun museokeskuksen tiloihin Kalastajankadulle ja otettiin Ospreyn esimerkin innoittamana vastaan asiaankuuluvin menoin.

Kirjan upeasta ulkoasusta vastannut graafikko Ulla Kujansuu ei valitettavasti suostunut samaan kuvaan kanssamme, joten seremonia jäi valokuvaaja Martti Puhakan (kuvissa vasemmalla) ja kirjan toimittajan, nöyrimmän blogistinne, tehtäväksi. Kun laatikkoa avattiin jalkaväen hukarilla M1748, kohosi jännitys huippuunsa...


...mutta kun opus oli käsiin saatu ja selattu, oli tyytyväisyyteen aihetta.


Ensimmäinen miekan historiasta Suomessa kertova yleisesitys oli nähnyt päivänvalon. Vielä muutaman päivän voi tehdä edullisen ennakkotilauksen (kts. aiemmat postaukset) Turun linnan museokauppa Fataburiin. Kirjaa on myynnissä kirjamessuilla Turun kulttuurin osastolla (A 80) ja sen jälkeen 5.10. lähtien Fataburissa (sisäänkäynti linnan esipihalta portilta katsoen vasemmalla).

Kirjan julkistukseen liittyen haastattelen yhtä kirjoittajista, arkeologi Mikko Moilasta, A-salin Jurtta-lavalla sunnuntaina 3.10. klo 10.40 alkaen. Mikko on kirjoittanut rautakautta käsittelevän osuuden. Hän myös valmistaa miekkoja itse ja on luvannut esitellä tilaisuudessa yhden valmistamistaan miekoista.

Osprey made much fuss about their box opening ceremony. So did we.

1 kommentti:

Salme kirjoitti...

Onnea opuksen johdosta!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...