keskiviikko 1. syyskuuta 2010

Glorian antiikki 92 (7/2010)

Syksyn ensimmäinen Glorian antiikki on entistämisen teemanumero, kunnostamisen kohteena on niin esineitä kuin rakennuksia.

Lehdessä esitellään myös Ruotsin Hälsinglandissa asuva Carita Järvinen, joka 1960- ja 1970-luvuilla teki kansainvälisen uran mallina. Carita näytteli myös elokuvassa The Viking Queen, josta YouTubessa löytyy kolme pätkää:

Traileri

Villisianmetsästyksen muuttuminen kilpa-ajoiksi

Caritan alias Salinan ruoskinta

Viikingeillä ei elokuvan kanssa luonnollisestikaan ollut mitään tekoa, vaan "Salinan" esikuva on brittiläisen kelttiheimon ikeenien kuningatar Boudicca. Hollywoodhistoriaa hölmöimmillään, eikä lehdestä käy ilmi, miten Carita leffaan joutui, vaikka kertoo jopa kieltäytyneensä kahden Bond-elokuvan "typykkärooleista". Hammer Studioiden kulttiseireenien listalle Carita on kuitenkin päässyt yhdessä Raquel Welshin ja Joanna Lumleyn kanssa.

Briteille Boudiccan tarina on tietysti tuttu. Margaret Thatcher piirrettiin pilakuvassa ajamaan kelttiläisiä sotavaunuja. Osprey puolestaan julkaisee ensi vuonna Campaign-sarjassaan kuvauksen hänen kapinastaan v. 60-61 jKr.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...