keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Cervinia ja Matterhorn

Saint-Vincentistä lähdettiin mutkaisaa vuoristotietä suoraan pohjoiseen, kohti Cerviniaa, ja yhtä Alppien kuuluisimmista vuorista, Matterhornia. Vuoret ovat usein pilvien peitossa (kuten aikoinaan Norjassa harmiksemme totesimme), joten ensimmäinen kuvaustauko pidettiin heti kun Matterhornin huippu vuorten välistä näkyi.


Ja niinhän siinä kävi että Cerviniaan ehdittyä pilvet olivat peittäneet tämän Toblerone-paketista tutun huipun (joka muutoinkin on kuvista tutun kaltainen vain Sveitsin puolelta katsottaessa).


Tallustelimme joka tapauksessa kevätuneen vaipuneen hiihtokeskuksen läpi. Paikka oli niin vieri vieressä baareja ja klubeja että mieleen tuli ehtiikö monikaan talvituristi rinteeseen ollenkaan.


Epäselväksi jäi miksi amerikkalais-italialainen tv-juontaja Mike Bongiorno oli saanut tänne patsaan, sukset siinä hänellä oli, joten ehkä oli uskollinen kävijä paikkakunnalla.


Kylän toisella reunalla tehtiin pieni "vaellus" eli kiivettiin ylös jyrkkää tienpätkää vieläkin korkeammalle vaikka jo yli 2000 metrin korkeudessa jo oltiinkin.


Ja niinhän siellä vain oli lampare lunta...No totta puhuen lapsuuteni Kemissä ei ollut tavatonta löytää näihin samoihin aikoihin eli kesäkuun alkupuolella lunta metsän varjoisimmista siimeksistä.

Rinteeltä avautui hyvä näkymä Cerviniaan...


ja ympäröiviin vuoriin, pilviin kietoutuneinakin.
Juha kapusi vielä korkeammalle kuvaamaan kulmakunnan floraa.


Kukkien nimet haihtuivat mielestä saman tien, vaan tässäpä niistä lähikuva.


Ja niinhän vain bussille palaillessa lipuivat pilvet Matterhornin edestä joten näimme tämän Italian puolella Cervinoksi kutsutun vuoren, joka täältä puolen rajaa näyttää todellakin toiselta kuin matkailumainosten kuvissa tai Ruotsinlaivan klassikkosuklaapaketin kyljessä.

.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...