maanantai 14. heinäkuuta 2014

Vepsä

Vepsäläiset asuvat kaukana Itä-Karjalassa, mutta Vepsän saari löytyy Turun saaristossa ja on Turun kaupungin omistama ulkoilualue. Linkin takaa löytyy enemmän, mutta joka tapauksessa saarelta voi vuokrata mökin tai yöpyä teltassa, siellä on uimaranta, saunoja, mingolf ja erinäisiä makkaranpaistopaikkoja. Keskeisin kohtauspaikka on tämä saaren keskellä oleva kioski-kahvila-kauppa, jonka terassi näytti laajentuneen sitten viime käynnin vuosia sitten. Myös uusia mökkejä saarelle oli rakennettu.


Myös ohjelmaa olisi ollut, Jo-Jo Teatterin Pelastakaa röllimetsä kahtena näytöksenä, mutta meidän osaltamme muu perhe vietti aikaa uimarannalla ja minigolfradalla, minä taas kiersin saarta ulkoilupoluilla ja rannoilla.Saaren eteläosassa on korkea kallio, Törsborgin vuori, jonne kiivetä voi "omalla vastuulla", ja joka onkin joiltain sivulta varsin kipeämättömän näköinen.


Oli sinne toki jos ei helppo niin ainakin mahdollinen reitti, köyden avulla yli lohkareiden, ja ylhäällä hienot näkymät.Kallion laella oli pöytä ja penkit eväiden nautiskeluun.


Muinaismuistoja ei saarelta ole löydetty, vaan pikemminkin Vepsästä käsin ollaan oltu historian silminnäkijöitä kuten kyltistä kävi ilmi.


Itse asiassa kallioilla kiipeillessä mieleeni tuli Tähdet kertovat, komisario Palmu -elokuvan Helge Herala majuri Vadenblickina säntäilemässä vastaavanlaisilla jyrkänteillä ja selostamassa esi-isiensä vaiheita: "Rantarosvoja, suoraan sanoen!"

Alas pääsi vaikuttavaa kalliohalkeamaa...


ja takaisin Turkuun M/S Lilyllä, joka liikennöi saarelle kolmasti päivässä.


.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...