perjantai 25. heinäkuuta 2014

Annecy (2)

Keskellä Annecya, sen läpi virtaavassa joessa sijaitseva Palais de l'Isle on kuulemma Ranskan kuvatuimpia linnoja, mutta itse luin siitä matkaoppaasta vasta vähän ennen matkaamme.


Keskiajalla rakennettu linna ei ole palvellut niinkään puolustustarkoitusta vaan oikeusistuimena, vankilana ja rahapajana. Näihin tarkoituksiin olivat tarpeen tukevasti raudoitetut ikkunat, tässä saaren eteläpuolelta.


Sisään pääsee myös pohjoisrannalta.


Saaren keskellä on pieni piha, turisteja kuhiseva kuten koko kaupunki.


Sisällä ei sitten ollut niinkään täyttä, jokunen kävijä sentään. Vankilan käytävät ja sellien laverit toivaan Turun linnan pyöreän tornin vastaavat.Avaimet ja lukot olivat tietysti vankilan arkea...


kuten myös pussit, joissa tuomiot (?) säilytettiin.


Vanginvartijan keittiö.


1700-luvulta peräisin oleva Francois Voisinin latinankielinen hautakivi oli kierrätetty käymälän takaseinäksi.


Linnan historiasta oli myös näyttely, mutta siitä olen näemmä kuvannut vain rakennusvaiheita kuvaavan pienoismallisarjan. Rakennuskompleksi ehti palvella mm. vanhainkotina ja piirustuskouluna ja olla jo purku-uhan allakin ennen kuin se vuonna 1900 tuli suojelun piiriin historiallisena monumenttina.


Saaren itäpäädyssä oli vielä pieni sisäpiha...


ja siellä kievenhakkaajan työnjälkeä, josta ei ollut selkoa sen vieressä eikä myöskään mukaan tulleessa lehdykässä. Samalla pihalla pitäisi olla 1700-luvulta oleva Jean-Baptiste Simondin hautakivi, mutta tämä se ei ainakaan ole. Vaakunan tulkinnan jätän intohimoisemmille heraldikoille.


3 kommenttia:

Hurmioitunut kirjoitti...

Tämä oli mielenkiintoinen kurkistus. Pienen oloiselle pläntille on saatu ihan mukava linna. Tuo vanginvartijan keittiö on ihana! Kerroppa, kun sinä olet jo ihan ammattilainen näissä kulttuurimatkailuissa, että millainen hintataso esim. tuon kaupungin nähtävyyksiin on? Paljonko lippu kyseiseen linnaan maksoi?

Kari Hintsala kirjoitti...

Kaivoin pääsylippumme esiin, minulla on tapana kerätä niitä, ja niiden estetiikkaa olisi joskus hauska tutkia. Olimme ostaneet Annecyn linnasta (siitä juttua myöhemmin) yhteislipun joka käsitti kolme kohdetta: linnan, tämän pienemmän linnan ja jonkin elokuva- ja animaationäyttelyn jonne emme enää ehtineet. Minusta oli veloitettu 2,60 € ja Juhasta 1,70 eli ei kovinkaan paljon.

Hurmioitunut kirjoitti...

No ei ole kyllä todellakaan hinnalla pilattu!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...