torstai 24. heinäkuuta 2014

Annecy (1)

Les Houchesista lähdettiin lounaaseen päin pitkin moottoritietä. Alppien korkeimmat huiput jäivät taakse, mutta vuoristossa pysyttiin, ja pysyttäisiinkin Välimeren rannalle asti.


Ensimmäinen kohde oli Annecy, joka näin sunnuntaina oli täynnä kuin nuijalla lyötynä, näyttipä kaupungissa olevan jokin urheilutapahtumakin.


Ensimmäinen bongattu nähtävyys oli Le Pont des Amours, Rakkauden silta. Lemmenlukkoja siinä ei ollut, ilmeisesti ne on kielletty ja kuri pitänyt, muuten luulisi sillan hautautuneen niihin.


Geneven tavoin Annecykin on suurehkon järven pohjukassa (toiseksi suurimman jos Sveitsin kanssa jaettua Genevenjärveä ei lasketa), joten rannalta saatu vaikutelma on hieman samanlainen. Vesisuihku on tosin vaatimattomampi.


Pronssiset miehet ovat usein poliitikkoja tai sotilaita, mutta kulmakunnan oma suuruus Claude Louis Berthollet (1748-1822) oli sen sijaan kemisti.


Lähellä on veli Arsènen monipuolinen aurinkokello, josta enemmän täällä.Jos järvi on Ranskan suurimpia, on kaupungin läpi virtaava Thiou maan lyhimpiä jokia, vain 3,5 km.


Sen rantaa myöten pääsee vanhankaupungin kujille...ja varsinkin tähän linnaan, Ranskan ehkä kuvatuimpaan, mutta siitä lisää huomenna.

.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...