perjantai 27. huhtikuuta 2012

Pelien maailmoissa, D-päivä

Tänään se sitten valmistui ja aukesi, Pelien maailmoissa -näyttely, joka jatkuu aina 24.3.2013 saakka. Vielä hetkeä ennen ovien aukeamista näyttely esiteltiin museovalvojille, jotka joutuvat ottamaan vastaan välittömän palautteen kävijöiltä tulevan vuoden aikana.


Mitä se palaute sitten tulee olemaan? Tietokonepelaaminen on yhdistetty hyvin ikäviin asioihin, ja roolipelaaminenkin on saanut oman osansa ennakkoluuloista. Jos näyttely onnistuu näitä ennakkoluuloja murtamaan, on se jo tavoitteessaan onnistunut.

Myös "oman osioni" palaute mietityttää. Strategialautapelit perustuvat historiallisiin konflikteihin, eikä tuo historia todellakaan ole aina mennyttä ja kaukaista, vaan herättää edelleen voimakkaita tunteita. Kivikamarin "pelihuone" sisältää rekvisiittaa, joka kontekstistaan irrotettuna voisi hätkäyttää monia.


Neuvostopropaganda, japanilainen sotalippu, Konfederaation ja Kolmannen valtakunnan symboliikka ovat osa todellista, tapahtunutta historiaa kaikkine siihen liittyvine latauksineen, mutta myös luonteva osa pelitapahtumaa historiallisesta simulaatiosta kiinnostuneelle ja siihen eläytyvälle.

Pelien maailmoihin tullaan varmasti vuoden aikana palaamaan, ja palautetta näyttelystä voi lähettää vaikkapa tähän blogiin.

Joanna kertoo näyttelystä TSTV:ssä.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...