keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Pelien maailmoissa, D-2


Tänään tehtiin pitkä päivä, itse asiassa osaavammat vielä jäivät jatkamaan kun itse kiirehdin dokumentoimaan päivän saldon. Siihen kuului mm. kolmen keskiaikaisen Turusta löytyneen shakkinappulan esillepano. Puiset maalöydöt vaativat oman tavallista kosteamman mikroilmastonsa, joten sellainenhan luotiin.

Siihen tarvittiin reikiä...


...letkuja ja piuhoja...


...ja niiden asennusta.


Lopulta nappulat saivat turvalliset olosuhteen omassa kuvussaan. Vasemmalla oleva valkoinen namiska on kostuttimen sensori.


Nappulat ovat erinomainen "ensimmäinen esine", merkitseväthän ne turkulaisen strategiapeliharrastuksen alkua!


Valmiiksi tuli myös tietokonepelien maailman toisintaminen...


... ja ns. pelifilmipöytä, josta toiste enemmän. Tässä menossa finishing touches.


Illan kohokohta oli kuitenkin visuaaliseksi elementiksi valitun yli sata vuotta vanhan venäläisen maastoharjoituskartan ripustaminen. Se vaati museomestarin, näyttelypuusepän ja konservaattorin roikkumista maan ja taivaan välillä niin paljon kuin se sisätiloissa on mahdollista.


Melko pitkälti näyttely on paketissa ja valmiina huomiseen lehdistötilaisuuteen klo 12, jolloin paikalla on myös vannoutuneita peliharrastajia kertomassa omasta peligenrestään.

1 kommentti:

Nimetön kirjoitti...

Loistavaa! Onnea lehdistötilaisuuteen, odotamme innolla näyttelyjuttuja lehdissä ja avajaisia kuin kuuta nousevaa! Tämä olisi ollut paljon parempi Kulttuuripääkaupunkivuoden näyttely kuin tuo "Kuolema"...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...