maanantai 14. huhtikuuta 2014

Satakunnan Museossa

Viikon takainen Turun museokeskuksen kevätretki suuntautui Poriin, ja kohteena oli Satakunnan Museo, alueensa maakuntamuseo ja monella tapaa veljesmuseo täällä Suomen lounaiskolkassa.


Perusnäyttely on nimeltään Vesien sylistä Satakunnaksi.


Tuttuja esineitä, tuttua kulttuuria. Vaikuttavan laaja pienoismalli kuvasi Poria 1800-luvun lopulla.


Hienosti toteutettu näyttely, mutta välillä mieleen tuli, että voisi olla katsomassa Vapriikin perusnäyttelyä Tampereen historiasta, ainoana erona vain suomirockin bändit. Mutta minkäs teet, Suomen historia on samanlaista kummassakin. Turussa ei ole tätä nykyä näyttelyä sen enempää kaupungin kuin maakunnankaan historiasta, mutta jos olisi miten se eroaisi Porin tai Tampereen vastaavista? Siinäpä mietittävää jos haaveet uudesta näyttelystä joskus toteutuvat.

Ylimmässä kerroksessa on Elämänkaari-näyttely satakuntalaisen vaiheista kehdosta hautaan.
Daamit ja plyymit esittelee satakuntalaisnaisten asustemuotia.


Myös säilytystiloihin kurkattiin ja kovin tutulta näytti sielläkin.Rakenteilla oli myös aivan uusi näyttely, mutta siitä ylihuomenna.

1 kommentti:

Jenni Lares kirjoitti...

Vähän samanlainen tunne tuli Tampereen ja Porin lisäksi Jyväskylässä Keski-Suomen museossa. Samat kärryt, sekatavarakaupat ja pienoismallit kaikissa. Ehkä ne tyydyttävät paikallisten tarpeita enemmän kuin tällaisten museoammattilaisten, jotka ihan huvikseen tai työn puolesta käyvät muuallakin katsomassa miten näyttelyt on toteutettu. Alueellisia eroja kun ei Länsi-Suomesta kovin paljoa löydä, ainakaan sellaisia joiden pohjalta voisi rakentaa erilaisia näyttelyitä. Pitäisikö siis kiinnittää enemmän huomiota näyttelysuunnitteluun ja ajatella paikallishistoriaa laatikon ulkopuolelta?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...