tiistai 29. huhtikuuta 2014

Glorian antiikki 129 (4/2014)

Romanttiset makuukamarit eivät juuri napanneet, mutta sitäkin enemmän juttu Luonnontieteellisen museon ylikonservaattorista. Viran ensimmäinen haltija oli ollut Magnus von Wright, ja myöhemmin siinä oli toiminut turkulaisille tuttu Jussi Mäntynen, molemmat toki tuttuja nimenomaan eläintaiteestaan.

Ammatillisesti kiintoisa oli juttu vanhojen huonekalujen mestarinleimoista, tai pikemminkin niiden harvinaisuudesta. Esiteltyjen joukossa oli toki tuttuja: kokoelmistamme löytyy Fredrik Johan Tjäderin peili ja Johan Christian Linningin lipasto.

Ulkomaiden museoissa on käyty Pietarin Shuvalovin palatsissa, jossa on avattu yksityisellä rahoituksella Fabergen tuotantoa esittelevä museo, sekä Venetsian Buranon saarella sijaitsevassa pitsimuseossa.

Jälkimmäisestä vain kevyen aasinsillan kautta oman hännän noston. Rauman museossa on avattu pitkäaikaisemmaksi kaavailtu näyttely Mestarinyplääjä Johanna Sabina Lundström. Siihen on lainattu myös yksi Turun museokeskuksen esine: nypläystyyny, jonka "Lundströmin Biinu" lahjoitti tyttärelleen Anna Johannalle tämän ollessa 5-vuotias.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...