sunnuntai 12. elokuuta 2012

Visbyn keskiaikaviikko 2012

Gotlannin keskiaikaviikko (joka oikeasti kestää 9 päivää) päättyy tänään. Turun linnan ritariklubi vieraili Visbyssä tapahtuman alkupäivinä. Osallistuimme avajaiskulkueeseen viime viikon lauantaina, kokoontuminen oli Södertorgilla, tässä muutama kuva kulkueen monenkirjavasta väestä.


Hevosia karautti jonon kärjille ennen lähtöä. Niiden jätöksissä olikin sitten väistelemistä. :-)


Ritariklubimme marssi joukon hännillä, tässä sen väkeä.


Eipä sitten muuta kuin Mustan kissan lippu hulmuamaan...


...ja eteenpäin pitkin Adelsgatania.


Marssiessa ei kuvaamaan ehtinyt. Reitti kulki koko muurien rajaaman keskustan halki kaupungin pohjoiskolkkaan, läpi markkina-alueen ja ulos portista tilapäisareenalle, jossa oli viralliset avajaiset ja jossa eri harrastajaryhmät esittäytyivät.Lopuksi mentiin vielä perinteiselle piknikille viereiselle rannalle.Saaristoihin tottuneelle on häkellyttävää nähdä miten rannaton ulappa aukeaa heti kaupungin rannassa.


Varsinaiset markkinat olivat todella laajat, totta puhuen paljon prameammat kuin Turussa. Vilskeessä ei edes kuvaamaan mahtunut, tässä vain kuva alueen keskeltä.


Varsinkin erilaista vaatetusta oli roppakaupalla tarjolla, itse ostimme pari hupullista viittaa, joille olikin käyttöä turnajaisnäytöksen viileänä iltana.

Muurien ulkopuolella oli harrastajien telttoja, nähtävyys nekin ohjelmineen kaikkineen.

Liekö Arn inspiroinut Rodenin temppeliritareita (joita Suomessa useimmiten kutsutaan temppeliherroiksi)?Ja kun oli nähty turnajaisten narrijoukko valmistautumassa esitykseensä...


...oli aika siirtyä katsomoon.


Laukkaavista hevosista ei juuri kuvia saanut, tässä yritys.


Sen verran ymmärsin että juonen taustana oli Gotlannissa käyty sisällissota, jossa vastakkain olivat olleet Visbyn kaupunki ja saaren maaseutu. Kummallakin oli nyt neljän ritarin joukkue, jota katsomon vastakkaiset osat kannustivat. Meille tuli kaupungin joukkue, joka otti ja voitti, niin taitolajit kuin peitsellä sohimisenkin. Ritarit oli hauskasti nimetty taustajärjestöjensä mukaan: korkeakoulun ritari oli kunskapens riddare, museon ritari tidernas riddare jne.

Edellisenä iltana osallistuimme rannalla, huomattavasti lämpimämmässä säässä järjestettyyn tilaisuuteen, jossa jouduimme melkein landsknechtien ja heidän naisväkensä ylimarssimiksi.


Ohjelmassa oli kaikenmoista soittoa ja laulua ja se huipentui auringon laskettua tulinuolten ammuskeluun merelle. Tässä video yhdestä nuolisatsista.Visbystä ja Gotlannista toiste enemmän.

1 kommentti:

Linnanrouva Katariina kirjoitti...

Kattavan kuvasarjan olet saanut aikaiseksi. Tässä yhteydessä on hyvä mainita, Että Turun linnan Ritariklubilaiset ja heidän vanhempansa olivat kevään kuluessa valmistaneet keskiaikavaatteet ja varusteita. Olimme todella näyttävä joukko muiden keskiaikaharrastajien joukossa.
terveisin Linnanrouva Katariina Turun linnasta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...