torstai 16. elokuuta 2012

Hotelli Montparnassella

Hotellimme piti olla sama kuin viimeksi, Hotel Unic Renoir, 56 rue du Montparnasse. Kiikutimme tavarat sen aulaan jo puolenpäivän aikaan ja saimme kuulla että huoneet saa klo 14. Mitäpä muuta kuin toviksi Luxembourgin puistoon uittamaan venettä, mutta takaisin tultuamme kävi ilmi että huoneemme olisivatkin saman kadun varrella alempana sijaitsevassa saman omistajan Hotel Renoirissa, 39 rue du Montparnasse! Sinnepä sitten, odottelemaan varsinaisen respanhoitajan saapumista, ja saatiinhan se huone, kadun puolelta, toisesta eli vaihtoehtoisen laskutavan mukaan ensimmäisestä kerroksesta. Kaapissa oli kassakaappi tai siis sellainen lokero - vaan lukkopa puuttui! Niitä oli vähemmän kuin itse bokseja eikä yhtäkään vapaana eli passi, rahat ja luottokortti kulkivat koko ajan mukana.

Ainoa sisältä ottamamme kuva epäonnistui, mutta sisustuksen näkee hotellin sivulta. Täällä kuten toisessakin Renoir-hotellissa kaikki taulut ovat julistekopioita Renoirin töistä. Lähestytään hotellia Tour Montparnassen perspektiivistä:


Aukiolta ylös oikealle lähtevä suuri katu on Boulevard du Montparnasse. Siihen nähden vinoittain kulkevien ja oikealla yhtyvien katujen väliin jää bulevardiin kohtisuoraan liittyvä Rue du Montparnasse. Hotelli on bulevardin puoleisessa päässä, kapea valkoinen rakennus.


Aika kapoinen talo tosiaan.


Parempi näkymä katutasosta. Makuuhuoneen ikkunassa toinen matkalaisista, siitä oikealle kylppärin (mattalasinen) ikkuna.


Vastapäätä kadun toisella puolen olivat kaksi peruspalvelua: lähikauppa...


...ja pubi, joka oli auki viiteen aamulla ja jonka humalaisten asiakkaiden öinen möykkäys asetti jossakin määrin kyseenalaiseksi hotellin mainoksen äänieristetyistä huoneista. Itse käväisin pubissa vasta lähtöpäivän aamuna. Kuten näkyy, se aukea jo kahdeksalta.


Hotellin aamiaishuoneen seinä oli saanut pintaansa ranskalaisen muotopuutarhan.


Kuten pari vuotta aiemmin, aamiainen maksoi 10 € per henkilö ja käytyämme kokeeksi läheistön kahvilassa ja todettuamme pelkän croissantin + kahvi + tuoremehun maksavan 10,50 €, päätimme tyytyä hotellin antimiin. Sisälsiväthän ne kahvin/kaakaon lisäksi sämpylän, hillon ja juustosiivujen, croissantin, suklaahippuleivonnaisen, tuoremehua ja jugurtin. Jotenkin tällä ranskalaisella pulla-aamiaisella lounasaikaan selvisi.


Lähtiessä saimme laskun, josta oli unohtunut yhden aamun aamiaiset, mutta sen sijaan kaupunkiveroa oli velottu 2 € per nuppi per aamu eli aika paljonlaisesti.

Huomaan että tästä dokumentaatiosta tuli suoranainen ruikutus, vaikka matka oli mitä hienoin. Kysehän on vain siitä miten paljon painoarvoa millekin asialle antaa. Île de la Citéllä tapasimme sattumalta suomalaisnaisen, joka kertoi asuvansa ilmastoimattomassa hotellissa - lämpötila oli tuolloin +30 C luokkaa. (Oikeastaan on tarkoitus yllyttää lukijat muistelemaan omia Pariisin-hotellejaan, ties vaikka jotain kokemusta yhteiseksi hyväksi löytyisi.)


Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...