torstai 26. syyskuuta 2013

Suuri Pohjan sota 2013 v. 2.0


Pax Baltican toinen pelikerta näki karoliiniarmeijan taas jyräävän Itä-Euroopan taistelukentillä. Venäjä pudotettiin pelistä, mutta palasi taas takaisin neljän vuoden "jäähyn" jälkeen. Myös Saksi pudotettiin pelistä, kuninkaan oman nappulan tuhouduttua. Ruotsi valtasi Saksin hallussa olleet Varsovan ja Krakovan, mutta uudelleen peliin palannut Saksi-Puola valtasi ne taas takaisin. Pelin puolueettomana aloittanut Tanska tuli mukaan ja valtasi Ruotsin Pohjois-Saksassa olevat omistukset, mutta oli itse hätää kärsimässä Norjassa, eikä romahdus ollut kovinkaan kaukana. Ruotsi itse menetti niin monta armeijaa että attritio meni täysille, ja jopa Kaarlen oma nappula tuhoutui. "Maanpako" jäi kuitenkin lyhyeksi ja peliin hän palasi jo seuraavana vuonna.

Peli päättyi jälleen Ruotsin pienempään voittoon, ja siihen se tuntuu suorastaan pedatulta. Suurempaan voittoon ei saisi menettää ainuttakaan provinssia ja se taas on aika hankalaa, luulisi jonkun kolmesta vihollisesta aina yhden onnistuvan nappaamaan.

Kuvassa Narvan taistelua 1700 esittävä kohtaus Haapsalun Rannarootsi Muuseumin Aibovaipista.

2 kommenttia:

Steve Kling kirjoitti...

Hello Kari, I am not sure if you can speak English, but I will give it a try. I am trying to put together a magazine on the Great Northern War and are looking for people who would like to contribute articles. I have 13 so far, mostly from Swedish, US and Russian writers. I am trying to find someone from Finland who might like to write an article on Stefan Lofving to contribute to the magazine and be published. If you know of anyone, let me know. Thanks. Steve Kling

Kari Hintsala kirjoitti...

Okay, I shared this in Facebook, I hope someone will notice it.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...