tiistai 17. syyskuuta 2013

Melkein Kaartinmuseossa

Lontoossa useampikin aiottu kohde sattui olemaan vierailuhetkellä  kiinni, näin mm. Banqueting House ja Queen's Gallery. Ja kun tulimme The Guards Museumin ovelle, niin kiinnihän sekin oli. Paikassa oli yksityistilaisuus, ja sinne valui monin kunniamerkein palkittujen sotaveteraanien virta.


Tämä museo on omistettu kaartin viidelle jalkaväkirykmentille, mutta niiden historiallisiin artefakteihin tutustuminen jäi siis seuraavaan kertaan. Sodassa tuhoutunut, mutta uudelleen rakennettu kaartin oma kirkko oli sentään auki.


Seinillä riippui kaartinrykmenttien lippuja. Niitä oli (niin kauan kuin lippuja taisteluun kannettiin) brittirykmenteillä aina kaksi, toinen Union Jack ja toinen rykmentin omilla tunnuksilla varustettu.


Pihalla oli Ferret-merkkinen panssariauto, jota valmistettiin vuosina 1952-71.Mareth-linjan taistelukentälle Tunisiaan 1943 kaatuneiden kaartinsotilaiden muistoksi pystytetty risti oli myöhemmin siirretty tänne.


Ja mikäs näin sotilaallisin kuvioihin sopisikaan kuin tinasotilaskauppa!


Se oli sentään auki, ja ihasteltavaa riitti.Pari kaartinsotilasfiguuria sieltä ostimmekin, toisen ratsain ja toisen jalan, täydennyksenä jo edellisellä Lontoon-matkalla aloitettuun kokoelmaan.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...