maanantai 28. maaliskuuta 2011

Maailman kuuluisin maalaus


Louvressa käytiin myös, mutta tähän hätiin vain kehuja siitä, miten ranskalaiset osaavat hypettämisen taidon. Olisiko Mona Lisa maailman kuuluisin taulu, ellei se olisi Louvressa? Mutta siellä se on, salissa, jossa sille on rakennettu oma massiivinen seinäke, jykevän puukaiteen ja panssarilasin takana, aina vartija molemmin puolin päivystämässä.


Olisikohan Turun linnan Edelfeltistä vastaavanlaiseksi ikoniksi? Ainakin nykyinen vitriini on jämäkkää tekoa, mutta miltähän vartijat molemmin puolin vaikuttaisivat? Sijoitus yläaulassa on kyllä vaikuttava.

Louvresta saa lippukassalta läpyskän, johon on merkitty muutamia kuuluisimpia teoksia ja yksi niistä on Edelfeltin maalaama muotokuva Louis Pasteurista. Tuntui toimivan, koska moni näytti hakevan nimenomaan näitä tärppejä voidakseen kuvauttaa itsensä teoksen edessä. Louvren tarjonta on suunnaton, joten jonkinlaiset kiinnekohdat ovatkin paikallaan. Itse yritimme kahlata sen päivässä, mutta uskottava se on, mahdotonta mikä mahdotonta.

Louvren käytävillä oli myös taideopiskelijoita jäljentämässä tai pikemminkin tulkitsemassa uudelleen vanhoja mestareita. Hauska olisi nähdä taiteilijoita paletteineen ja telineineen Turun linnassakin!

Mutta on siellä Mona Lisan selän takanakin muutama maalaus, tässä kuva niistä.

.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...