keskiviikko 26. tammikuuta 2022

Antiikki & Design 206 (1/2022)

On syytä elvyttää myös blogin aikakauslehtikatsaus, tässä muutama nosto vuoden ensimmäisestä Anttiiki & Desigin numerosta.

Lehden kirjakatsauksessa huomion kiinnitti huomion Juha Järvelän Tove Janssonin Helsinki (Minerva 2021). Kirja meni oitis varaukseen kirjastosta, täytyyhän turkulaisen Helsinki-fanin tuollainen lukea. (Aiheesta myös täällä.)

Sekä jaetussa (1984) että muurin jälkeisessä (2011) Berliinissä käynyttä sykähdytti tietysti juttu Muurin varjossa, ja niin tosiaankin, muurin jälkeistä aikaa on jo kestänyt pitempään kuin itse muurin aikaa. Sitä en ollut tullut ajatelleeksi että itäpuolen Prenzlauer Berg säilyi sekä siksi ettei siellä ollut sotateollisuutta, myös siksi että lännestä tulleet pommittajat pudottivat pommikuormansa heti kaupungin ylle päästyään ja kaartoivat pois.

Kolmantena nostona juttu Allan Hjeltistä, itselleni tuntematon suuruus, vaan hänpä olikin syntyisin Turun kulmilta Kaarinan Littoisten verkatehtaan omistajan poika. Mies menetti omaisuutensa ennen kuolemaansa, mutta ehti sitä ennen lahjoittaa taidekokoelmansa Åbo Akademille, osin myös Serlachius-museolle Mänttään.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...