perjantai 17. heinäkuuta 2020

S/S Bore

Laivahostellina Aurajoessa toimiva Bore taitaa useimmille suomalaisille olla tutumpi edellisestä elämästään risteilijänä nimellä Kristina Regina.


Vuonna 1960 valmistuneessa aluksessa on majoitus- ja ravintolapalveluiden lisäksi myös yksi Forum Marinumin näyttelyistä. Näyttelytekstit ovat kattoon ripustetuissa plekseissä, lisäksi on kuvia ja filmejä. Kurkistamaan pääsee mm. laivan rakennuttaneen Hans von Rettigin varustamohyttiin (sisustus ei toki ole Rettigin aikainen). Tilat käsittävät makuuhuoneen...


kylppärin...


päivähuoneen...


ja pienen tupakointitilan, josta myös vei ovi ulkokannelle.



Varustamohytti oli paapuurin puolella, siitä oikealle eli laivan tyyrpuurin puolella olivat, merenkulkuperinteen mukaisesti, kapteenin tilat.




Yläpuolella olivat itse merenkulkuun tarvittavat tilat, karttahuone...


ja komentosilta.


Komentosillalta näki myös sen valitettavan tosiasian että laiva kaipaisi monin paikoin uutta maalikerrosta, ja kansien puuosat uusimista.


Näyttelyssä esiteltiin myös laivan rakentamista, sehän tapahtui Oskarshamnin telakalla Ruotsissa. Bore oli viimeisiä Skandinaviassa rakennettuja matkustajahöyrylaivoja.


Höyrykone vaihdettiin dieselmoottoreihin 1988 kun alus siirtyi Kristina Cruisesin omistukseen.


Päällystön ja taloushenkilökunnan hyttejä. Videot kertoivat heidän työstään.



Esillä on myös eri luokkien risteilyhyttejä. Kristina Cruisesin mainosvideoiden äärellä saattoi fiilistellä omia risteilyjään. Kristina Reginalle emme ehtineet, mutta sen seuraajalla Kristina Katarinalla ehdittiin tehdä sekä Itäisen että Läntisen Välimeren risteilyt 2011-2012.


Fiilistelyä voi jatkaa peräkannen Café Navigaressa, jonka kansipaikoilla juomia siemaillessa voi melkeinpä kuvitella itsensä Agatha Christien murhamysteeriin.

.

1 kommentti:

Oscari kirjoitti...

Minulla on ollut mukanan onnea, sillä olen saanut matkustaa Borella vielä kun se oli höyrylaiva. Miten fantastista ja hiljaista matkaa se tekikään.

On asiasta ja aluksesta vain hyviä ja onnellisia muistoja!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...