maanantai 22. lokakuuta 2012

Läntisellä Välimerellä


Syyslomaviikon matka vei jälleen Välimerelle, tällä kertaa sen länsiosiin, jossa kierrettiin Kristina Katarinan kyydissä reitti Malta-Tunisia-Sisilia-Sardinia-Civitavecchia-Elba-Toulon. Matkan varren näkymistä toiste lisää, nyt vain yleisökysely matkamuistoroippeen tiimoilta eli mitähän lippuja nämä mahtavat olla, arvaukset kommentteihin, kiitos. :-)


Taannoinen kolmen vaihtoehdon kysely matkakohteista päättyi Lontoon ja Rooman jaettuun voittoon, Pariisin jäädessä niukasti kakkoseksi.

PÄIVITYS 17.3.2013

Niin vain venähti tämänkin matkan fiilistely pitkälle seuraavaan vuoteen, mutta tässä listaus:

Vallettan satama 1565 ja nyt
Mdina
Vallettan katuja
Suurmestarin palatsi Vallettassa
Maltan sotamuseo
Tunisiaan tutustumassa
Karthagon raunioilla
Trapani
Erice
Olbia
Sardinian muinaismuistoja
Civitavecchia
Napoleonin huvila Elballa
Eteläistä Elbaa
Portoferraio
Portoferraion arkeologinen museo
Toulon
Saint Tropez
Port Grimaud

6 kommenttia:

hietzu kirjoitti...

Ei harmainta aavistusta... Keskimmäisen veikkaisin liittyvän jotenkin Englantiin...

Anonyymi kirjoitti...

Välimerellä ja sitä ympäröivissä maissa on toiminut lukuisia erilaisia ritarikuntia, joten josko olisi sellaisten lipuista kyse.

Kari Hintsala kirjoitti...

No mutta mutta, nyt vakiokommentaattorit ovat niin hakoteillä että tästä uhkaa tulla rasti kuin Viisasten kerhossa aikoinaan. Helpotetaan siis kertomalla että kaikki ovat Välimeren eri saarten lippuja.

oscari kirjoitti...

Ylintä en tunnista, sillä siihen liittyvät toki mehiläiset, jotka olivat Napoleonin tunnus, mutta hänen syntymäsaarensa Korsikan lippu on neljäsosa keskimmäisestä lipusta, joka on Sardinia lippu. ELi molemmista mustä mies valkoisella pohjalla, Sardiniassa vaan nelkinkertaisesti ja punaisella rajattuna. Alin lippu on tietenkin kestaisen ja punaisen yhdistelmänä Sisilian lippu, siillä olihan se osa vanhaanEspanjalaisten hallitsemaa aluetta.

Kari Hintsala kirjoitti...

Oscarille tulee nyt täydet pisteet, sillä hän oli oikeilla jäljillä myös ylimmän lipun suhteen. Napoleonin mehiläisiä ne tosiaan ovat, ja lippu on Elban saaren lippu ajalta (1814-15), jolloin herran keisarikunta oli kutistunut mainitun saaren kokoiseksi. Vaikka Napoleon ei ollut Elballa vuottakaan, on saari matkailun alalla ottanut kaiken hyödyn tästä ranskalaisesta visiitistä.

Keskimmäinen on Sardinian lippu nykymuodossaan. Alkuperäisessä "maurien" silmät oli sidottu heistä saadun voiton kunniaksi. Nyt side on poissa silmiltä.

Sisilian lipun keskellä on trinacria, kolmijalkainen kuvio, joka kuvaa saaren kolmea kärkeä, kolmea ympäröivää merta, ja mitä kaikkia kolminaisuuksia sieltä löytyykään. Keskellä on Medusan pää, ja sen ympärillä siivet sen muistoksi että Medusa oli siivekkään Pegasoksen äiti.

MariJ kirjoitti...

Korsikan lippu on siis näköjään Sardinian kanssa samankaltainen: http://fi.wikipedia.org/wiki/Korsika

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...