keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Loppu hyvin, kaikki hyvin - toistaiseksi


Niin vain paavi Aleksanteri VI keplotteli eroon Ranskan kuninkaasta ja Borgioiden ensimmäinen tuotantokausi päättyi suorastaan auvoisiin perhetunnelmiin (kuva yllä). Tässä vaiheessa on kai tunnustettava, että sarja on ollut parempi kuin trailerin loppukaneetista olisi voinut toivoa. Draaman tiivistämiseksi historiallisia faktoja on tällaisten sarjojen tapaan yhdistelty anakronistisesti. Lucrezian ensimmäinen avioliitto tosiaan julistettiin mitättömäksi Giovanni Sforzan impotenssiin vedoten, muttei vuoden 1494-95 Napolin sotaretken aikana.

Joka tapauksessa suurin ongelma on sama kuin aina: henkilöt puhuvat ja toimivat aivan liian modernisti, puhumattakaan siitä, ettei heitä usko italialaisiksi hetkeäkään (enkä tässä tarkoita puhumaansa englantia). Ehkä eniten on ärsyttänyt Jeremy Ironsin holtiton rötköttäminen valtaistuimellaan - hovietiketti, haloo?!

Toivoakseni YLE esittää kuitenkin toisenkin seasonin. Jos joku haluaa tietää, mitä siinä tapahtuu, kurkatkoon tänne - tai lukekoon historiankirjoja. Itse hankin Amazonista halpispokkarina Christopher Hibbertin teoksen The Borgias, siitä toiste.

Viimeinen jakso nähtävissä tämän viikon ajan YLE Areenalla.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...