maanantai 2. joulukuuta 2013

Oxford (1)

London Passin kuluttua umpeen oli aika suunnata muualle Englantiin. Oxfordiin on Paddingtonin asemalta tunnin junamatka. Koska asema on jo monasti mainittu, niin tässä sen (ei niin järin vaikuttava) sisäänkäynti.


Museotinki oli viikossa tullut jo niin täyteen, että jätimme suosiolla suuremmat museot väliin, ja keskityimme kaduilla hengailuun. Oxfordissa on myös linna, jo normannien peruja, mutta suurimmalta osin 1700-luvulla rakennettua vankilaa (nyttemmin hotelli).


Kuuluisi Oxfordin museoista olisi ollut tämä, Ashmolean.


Yhdessä sentään käytiin, pienessä kaupunginmuseossa nimeltä Museum of Oxford.
 

Sieltä nähtiin pala entisaikaista katua, naudan- ja lampaanluista tehtyä, englanniksi knuckle bone pavement.


Uusgotiikka on Oxfordin omin tyyli, sitä oli myös tämä kolmelle marttyyrikuoleman kokeneelle protestanttipiispalle pystytetty monumentti 1800-luvulta.


Carfaxin torni edusti aidompaa gotiikkaa, miten alkuperäisessä kunnossaan, en osaa sanoa. 1100-luvulta sen kerrotaan olevan.


Onpa vaikutteita haettu Venetsiastakin. Tämä "huokausten silta" on tosin vasta vajaa 100-vuotias.


Sillasta hieman eteenpäin on kapea kuja...


...jota pääsee pubiin nimeltä The Turf Tavern. Komisario Morsekin on siellä poikennut pintillä, joten pitäähän asia mainita.


Kuuluisuuksistaan Oxford on ottanut kaiken irti eikä unohtumaan pääse, että täällä kirjoittivat mm. Lewis Carroll (Liisa Ihmemaassa) ja J.R.R. Tolkien (Taru sormusten herrasta), puhumattakaan siitä yhdestä fiktiivisestä oppilaitoksesta, josta huomenna lisää.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...