lauantai 16. marraskuuta 2013

Mikä nimeksi uudelle kulttuuriperintöblogille?


Tällä viikolla näki päivänvalon uusi kulttuuriperintöblogi, jonka kirjoittajina ovat Turun museokeskuksen kulttuuriperintöyksikön tutkijat. Aivan kaikki meistä eivät vielä ole blogin kirjoittajiksi ilmoittautuneet, mutta jo kymmenkunta kuitenkin kuten sivupalkista näkyy.

"Kulperi" on laaja-alainen osasto, jolle kuuluvat mm. kulttuurihistorialliset, arkeologiset ja opetuskokoelmat, museoarkisto ja -kirjasto, maakunnallinen ja kaupunkiarkeologia, rakennussuojelu ja -tutkimus, aluemuseotoiminta, nykyajan ilmiöiden dokumentointi, ja mainitaan vielä hännänhuippuna vaikka maastavientilupien myöntäminen.

Toimialueena on koko Varsinais-Suomi eli erinäisten yhdistymisten ja organisaatiomuutosten jälkeenkään emme ole mikään "entinen maakuntamuseo" vaan päin vastoin hyvinkin nykyinen sellainen, ja vihdoinkin asianmukaisella nimellä - Varsinais-Suomen maakuntamuseo.

Monenlaisista aiheista on siis postauksia tulossa, mutta paremman nimen blogillemme haluaisimme. Kertoohan se mistä on kysymys, mutta kovin korvaantarttuva se ei ole. Kulttuurihistoriallisten blogien lukijakunnalla on nyt mahdollisuus ehdottaa sille iskevää nimeä, ja ideat voi esittää ensimmäisen postauksen kommenttiosioon.

Tervetuloa uuden blogimme lukijoiksi!

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...