keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Glorian antiikki 124 (9/2013)

Tällä kertaa ei mitään Varsinais-Suomen suunnalta, joten suosikeiksi nousevat talonpoikaishuonekaluista, sinivalkoisesta posliinista ja Suur-Sarvilahden kartanosta kertovat artikkelit. Viimeksimainittu on toinen Suomen tasan kahdesta barokkilinnasta, se toinenhan on Askaisten Louhisaari, josta aikoinaan tekemäni 3-osainen postaus on ollut blogin suosituimpien joukossa.

"Taidetta kahdelta kantilta" -teemaa on tällä kertaa lähestytty kissan kannalta. Taidehistorioitsija ja rotukissayhdistyksen pj. analysoivat neljän eri taideteoksen näkemystä tästä facebookin suosikkieläimestä.

Tässä on tullut jo tavaksi tunnustaa jokin lehden paljastama aukko sivistyksessäni, ja tällä kertaa mennään vuoteen 1766. Silloin Versaillesissa pidettiin huutokauppa, jossa Ranskan kuninkaallisten linnojen rokokoohuonekalut myytiin pois muodin mukaisten uusklassisten tieltä! En ollut koskaan kuullutkaan noin radikaalista sisustusratkaisusta, mutta totta kai muodista menneille mööpeleillekin jotain piti keksiä.

Glorian antiikki täytti tänä syksynä 20 vuotta, ja ovatpa kaikki vuosikerrat myös oman työhuoneeni hyllyssä. Maan ainoana antiikkilehtenä sillä on arvonsa museon kokoelmatyön toimijalle, ja siksipä itsekin teen näitä muistiinpanoja kunkin numeron sisällöstä.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...