lauantai 18. toukokuuta 2013

Uunijuurekset

Viikonlopun kunniaksi ensimmäinen ruokabloggaus vuosiin. Kulhoon pilkotaan reilunkokoisia paloja lanttua, bataattia, porkkanaa ja punajuurta (piti pilkkoa myös vihreää paprikaa, mutta unohdin, mistä tulikin asiaankuuluvat moitteet). Päälle lorautetaan ruokaöljyä ja ripotetaan timjamia, sekoitetaan.


Kaadetaan satsi korkeareunaiselle uunipellille, johon on sitä ennen pantu leivinpaperiarkki.


Päälle lorotetaan kohtuudella siirappia, tai vaikkapa amerikkalais-kanadalaista vaahterasiirappia, kuten tässä.


Uuni on tässä vaiheessa lämmitetty 175 asteeseen. Juurekset saavat muhia siellä tunnin, paitsi että joskus puolivälissä lisätään sipuli ja kesäkurpitsa, jotka eivät niin pitkää haudutusta kestä.


Joskus tunnin tai vähän päälle jälkeen onkin sitten valmista!


Sopii perunan, riisin tai pastan sijasta lisukkeeksi ruokaan kuin ruokaan.

1 kommentti:

Ametsapuro kirjoitti...

Tuota siirappia en ole tajunnut lisätä mutta muuten olen näitä juureksia tehnyt timjamin ja rakuunan kanssa. Nam! Pitää kokeilla tuota siirappia. Kiitos vinkistä. Anne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...