maanantai 2. heinäkuuta 2012

Turun keskiaikamarkkinat 2012

...ovat jo takana, mutta muistellaan niitä muutaman kuvan ja filminpätkän verran.
Katkelma Vapaakomppanian taisteluharjoituksista...


...ja Rohan tallien turnajaisten lopusta.Ensi vuonna taas! :-)

7 kommenttia:

Hurmioitunut kirjoitti...

Kiitos näistä tunnelmista! Nämä keskiaikamarkkinat ovat kiehtoneet pitkään, mutta koskaan en ole vielä käynyt. Mukavaa että historiaa herätetään eloon tällä tavoin :)

Kari Hintsala kirjoitti...

No voivoivoivoi! Ensi kesänä kipin kapin Turkuun juhannuksen jälkeisenä viikonloppuna! :-)

Hurmioitunut kirjoitti...

Keskiajasta muistui mieleeni; se Taivaan pilarit on aivan loistava sarja! Kiitos siis vinkkauksesta. Mielenkiintoisin sarja pitkään aikaan, erilainen ja jännittävä. Olen ihan koukussa!

Kari Hintsala kirjoitti...

Hurjaksi äityi meno taas viime jaksossa. Ja päästiin myös saamaan vaikutteita Saint-Denis’n basilikasta.

Hurmioitunut kirjoitti...

Jep,tuttu basilika taidehissan peruskurssilta :) Mukavasti syötetty tosijuttuja sarjan sekaan. Ja varsinkin se katedraalin rakentaminen oli/on mukavaa nähtävää. Ostin itse asiassa kirjaston poistomyynnistä hyväkuntoisen David Macaulayn kirjan Katedraali (1982), jossa on hienosti kuvitettu ja kerrottu tarinamuotoon katedraalin rakentamisesta. Löytyi lastenkirjaosastolta, vaikka olisi minusta voinut olla hyvin myös taide/arkkitehtuuriosastolla.

Kari Hintsala kirjoitti...

Juu, lisäksi häneltä on suomennettu samantyyppinen kirja, jossa rakennetaan kuvitteellista Aberwyvernin linnaa Edvard I:n Walesiin rakentamien linnojen mallin mukaan.

Taivaan pilareissa oli aika hienosti näytetty se katon sortuminen, ja se muistuttaa että oikeastikin ne alkuperäiset ei aina kestäneet. Mitään insinööritieteiden lujuuslaskelmia ei tunnettu vaan rakennuksia korotettiin käsityöläisten kokemustuntumalla. Joskus kesti, joskus ei.

Hurmioitunut kirjoitti...

Nimenomaan! Kokeilun ja kantapäänkautta oppimisen kautta toteutettiin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...