tiistai 26. huhtikuuta 2011

Pääsiäinen Lontoossa


Jälleen matkoilla! Tällä kertaa kohteena Lontoo, jossa vietimme 4 yötä Swissôtel The Howardissa Thamesin rannalla. Kolmeen kokonaiseen päivään saimme mahtumaan maailmanpyörä London Eyen, Imperial War MuseuminSomerset Housen, Towerin linnan, kauhutalo London Dungeonin, British Museumin, Wallace Collectionin, Sea Lifen ja Madame Tussaudin. Totta puhuen kaikki eivät käyneet kaikissa, vaan esim. itse vaeltaessani neljä tuntia British Museumissa muu perhe vieraili Sea Lifessa, ja kun jatkoin matkaani Wallace Collectioniin he ajelivat toista tuntia sightseeingbussilla ennen kuin tiemme taas yhtyivät Tussaudin vahakabinetin ovella.

Lisäksi ehdittiin kävellä paarustaa melko lailla, mm. Buckinghamin palatsin edustalle (jonka edustalle rakenneltiin jotain ilmeisesti kuninkaallisia häitä silmällä pitäen), Saint James Parkiin ja Whitehallliin ratsukaartin vahdinvaihtoa katsomaan. Viimeksi mainittu kesti tosin niin kauan, että lähdimme kesken pois, lämpötila paraatiaukiolla kun nousi sangen korkeaksi. Kehnosta säästään kuulussa maassa oli todella kesäisen lämmintä, yli +25C.

Museot olivat yleensä maksuttomia, mutta "kaupallisista" nähtävyyksistä sai sitten maksaa senkin edestä. Niin, ja jos haluaa upottaa huomattavan määrän puntia illalliseensa, kannattaa istahtaa Covent Gardenin kauppahallin edustan ulkoilmaravintolaan... Toisaalta taas matkaopas oli varoitellut taksilla ajelun kalleudesta, mutta kun viimeisenä iltana sadekuuron takia jouduimme siihen turvautumaan päästäksemme Sohosta hotellille, tuli matkalle hintaa vain 10 £ - mihin Turussa pääsisi lauantai-iltana 12 eurolla?

Palataan Lontoon tunnelmiin myöhemmin enemmän.

2 kommenttia:

Tuija kirjoitti...

Olen kateellinen! Kävitteko Westminster Abbeyssa? Meinasin kirjoitella kirkosta jutun, kun se olisi kovin ajankohtainen, siellähän on häät tällä viikolla. Mutta en ehdi eikä gotiikka ei ole vahvinta minua. Kirjoita sinä siitä juttu, jos kävit!

Kari Hintsala kirjoitti...

Ei päästy, se oli kiinni kaikkina päivinä kun olimme siellä, ehkä seremonioiden harjoittelun vuoksi? Sisäänkäynnin edessä oli mustia autoja - ja tietysti joukoittain pettyneitä turisteja. :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...