tiistai 12. maaliskuuta 2019

Antiikki & Design 177 (2/2019)

Tälle numerolle tulee täydet Turku-pisteet, sillä täällä on käyty haastattelemassa keräilijä Ari Ahoa, jonka itsekin olen tavannut. Kustavilaisuuden lisäksi kotia kaunistaa myös nykytaide. Kiinnostavaa kyllä Ahon seinällä on perulainen maalaus arkkienkeli Mikaelista joka miekan sijasta pitelee käsissään muskettia. Vastaavista maalauksista oli erikoisnäyttely Varsovan kansallismuseossa siellä viime keväänä käydessämme.

Lehdessä oli parikin lasiaiheista juttua, mutta nyt on kauheaa kyllä tunnustettava etteivät lasiesineet ole koskaan olleet omia suosikkejani. Museolaisena pitäisi rakastaa kaikkia lapsiaan, mutta näin tämä nyt vain on.

Kiinnostava sen sijaan oli Ylen lavastussuunnittelija Malla Helanderin haastattelu. Ylen lavaste- ja rekvisiittavarasto käsittää kuulemma satojatuhansia esineitä, jotain mitä museaalisin termein voisi kutsua opetus- tai käyttökokoelmaksi. Tuonne olisi kyllä hauska päästä käymään, ehkä se on mahdollistakin? Museo- ja arkistokokoelmat ovat myös olennainen osa lavastajan työtä, Punainen kolmio -tvsarjaa varten oli käyty läpi tuhansittain Kansan Arkiston valokuvia. helanderin lavastamista sarjoista Venny on edelleen Yle Areenassa.

Antti Kaijalaisen koostamissa talviaiheisissa vanhoissa valokuvissa kiinnitti huomion jääsurffaaja sotienväliseltä ajalta, vanha laji siis jo sekin.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...