torstai 2. kesäkuuta 2016

Puinen leikkijuna Kakolasta

Museotutkijan luetteloitavana tänään puinen leikkijuna, hankittu kokoelmiin jo neljättä vuotta sitten Antiikki- ja keräilymessuilta Turun VPK:lta.


Hankinnan  perusteena on ollut arveltu valmistuspaikka eli Kakolan vankilan puutyöverstas. Paljon junalla on leikitty, sen kertovat jo saadut kolhutkin.


Juna koostuu veturista sekä matkustaja- ja tavaravaunuista, kaikissa Valtion rautateiden (VR) tunnus, siivekäs junanpyörä, sekä veturin/vaunun numero.


Matkustajavaunu on sisustukseltaan sanottaisiinko askeettinen.


Hankintaerään ei ollut kirjattu mahdollista ajoitusta, mutta ehkäpä te hyvät lukijat osaatte auttaa asiassa? Kenties jollain on aivan vastaava kotonaan?

Puiset leikkikalut ovat olleet vankiloiden työpajojejn klassikkotuotteita. Vastaavankaltainen, mutta monivärisemmin maalattu juna oli itsellänikin lapsena. Turussa näitä tuotteita "kiireen tuolta puolen" myy Onnimanni, ja Kakolanmäellä sijainneen myymälänkin muistavat varmaan vielä monet turkulaiset. Mutta mikä lie vankilatuottiden tulevaisuus, juuri tänään uutisoitiin ettei nykyvangeista tahdo enää olla työntekoon.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...