torstai 23. kesäkuuta 2016

Naantalin museon Hiitola ja Sau-Kallio

Eilen tuli käytyä konservaattorimme kanssa Naantalin museossa tarkastamassa muutama siellä Turun museokeskukselta lainassa oleva huonekalu. Samalla oli tilaisuus ottaa kuvia Naantalin museokohteista, kuten 1800-luvun porvariskodista Hiilolasta. Se sijaitsee osoitteessa Katinhäntä 1.


Porttikäytävän kylttikokoelmaa.


Pihalla on aivan huikea, ainakin 100-vuotias tammi.


Tästä sisään.Biedermeiertyylinen salinkalusto.


Kyökin puolta.


Renki vetää sikeitä sohvalla.


Kurkistus lastenhuoneeseen.


Oskar Marjanen kauppapuoteineen.


Jatkoimme seuraavalle pihalle, joka on mitä viihtyisin ja pittoreski, kuten Naantalissa vähän kaikki pakkaa olemaan.Mäen päällä oleva Sau-Kallion käsityöläisen (neulantekijän) kertoo hieman Hiitolaa matalammista asumisstandarteista. katon korkeuden osalta kirjaimellisestikin.Hiitolassa on myös näyttely Naantalin historiasta. Läheisessä Humpissa (Mannerheiminkatu 21) on näyttely Naantalin luostarista ja sen kaivauksissa löytynyttä esineistöä. Samassa tilassa on myös museokauppa Säsonki.

1 kommentti:

Hurmioitunut kirjoitti...

Taas jotain ihan uutta! Minä tykkään kulttuurihistoriallisissa museoissa erityisesti noista kaupoista. Niissä riittää aina yksityiskohtia tutkittavaksi. Sau-Kalliokin on kivasti sisustettu. Olisi ollut hauska kokea itse tuo katon korkeus (mataluus), ei se tunnelma kuvista välity samalla tavalla.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...