tiistai 30. lokakuuta 2012

Pelilauantain 27.10. tunnelmia Turun linnassa

Kuten täällä lupasin, pelattiin Turun linan sisäänkäynnin yläaulassa viime lauantaina näytösluonteisesti strategialautapeliä Age of  Renaissance. Rumat miehet ja kauniit naiset ovat aina lyömätön yhdistelmä, niin nytkin. Tässä seurueemme, ilman allekirjoittanutta.


Tässä mukana jo uskollinen blogistinnekin, jonka roolina oli pysyä ulkona pelistä valmiina tuuraamaan muita pelaajia lounastauolla, ja selittämässä pelin kulkua museokävijöille.


Juonia punotaan. Selin vasemmalla Venetsian ja oikealla Barcelonan pelaaja, pöydän takana Genovan pelaaja.


Pelin alussa jokainen aloittaa omalta kotilalueeltaan, tässä menossa ensimmäiset siirrot...


...ja tässä näyttää jo Välimeren länsiosan markkinat jaetun.


Kämmenenleveyksiä mittailtiin tarvittaessa tikarinkärjellä.


Kassanhoitaja ja peliinsä uppoutuneet kauppavaltiot.


Tässä vaiheessa on vapaat tontit jo aika tarkkaan jaettu. Kolmen hengen pelissä pelialueena ovat Välimeren ja Mustanmeren rannat. Vasemmalla olevat erimittaiset rivit edustavat eri kauppatavaroita ja markerit niillä pelaajien omistuksia ko. raaka-aineessa. Pöytään on lyöty tapahtumakortti Armor, joka antaa pelaajalleen etua taistelussa. Oikealla alhaalla lomake, johon merkitään hankitut sivistystavoitteet (advances)


Kukaan ei kolmessa tunnissa ehtinyt saavuttaa kaikkia 26:tta advancea, joten sovitun ajan jälkeen laskettiin hankittujen advancien nimellisarvo ja käteinen raha. Eniten oli sivistystä ja mammonaa koonnut Genova.

Luvatut pelidemot on nyt pidetty. Eniten tuntui kävijöitä kiinnostavan värikäs pukeutumisemme ja kuvia otettiin ahkerasti. Pelien maailmoissa -näyttely jatkaa kuitenkin kevääseen asti, toivottavasti jotain saadaan sen tiimoilta vielä aikaan...

3 kommenttia:

hietzu kirjoitti...

Milloin paljastat meille lippujen merkityksen mitä arvuuttelit aiemmin?

Kari Hintsala kirjoitti...

Löytyy samaisen bloggauksen kommenteista. :-)

Kari Hintsala kirjoitti...

Ja näköjään tämä oli 600. julkaistu blogiteksti.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...