tiistai 19. kesäkuuta 2012

Puuha-Tom rakentaa


Televisiota ei paljon ehdi katsomaan, mutta tänään jatkuvaa Taivaat pilarit -sarjaa olen onnistunut seuraamaan. Englantiin, kuvitteelliseen Kingsbridgen luostariin ruvetaan Tom Builderin (ei sentään Bob the Builderin) johdolla rakentamaan uutta katedraalia keskellä sisällissotaa. Monenlaista juonittelua ja selkäänpuukotusta piisaa, mutta priori Philip onnistuu aina junailemaan asiat hankkeen parhaaksi. Kirkosta on tässä vaiheessa vasta perustukset valmiina, mutta toivottavasti keskiaikaista rakennustekniikkaa esitellään yhtä paljon kuin pakollisia ainesosia eli seksiä ja väkivaltaa. Erilaisia juonikiemuroita esiteltiin niin paljon  ensimmäisessä osassa, että äksöniä riittää taatusti kaikkeen kahdeksaan osaan.

Arkkipahiksena hääräävää piispaa esittää Ian McShane, jonka oma ikäluokkani muistanee paremmin antiikkikauppias Lovejoyn roolista. Nuoremmille lienee hän tutumpi lännensarjasta Deadwood.

8 kommenttia:

Hurmioitunut kirjoitti...

Hei! Minulta on mennyt aivan ohi tämä sarja. Millä kanavalla, minä päivänä ja mihin aikaan? Voisi olla mielenkiintoinen.

Kari Hintsala kirjoitti...

Tiistaisin Yle1 klo 21, uusinta seuraavana iltana (on tosin vaihdellut), ja näkyy myös viikon ajan netissä Yle Areenalla.

Hurmioitunut kirjoitti...

Tajusin tämän tosiaan eilen. Menetin noin 10 minuuttia alusta mutta jäin kuitenkin katsomaan. Mielenkiintoinen ja taisin jo koukuttua sarjaan. Mielestäni hyvin tehty.

Kari Hintsala kirjoitti...

Eilisessä jaksossa taisteltiin Lincolnin taistelu (1141) ja jännittävään tilanteeseen jäätiin: kuolleista heräämistä ja hirteen joutumista...

Hurmioitunut kirjoitti...

Sarjasta tosin saisi varmasti enemmän irti jos tietäisi tuon ajan historiasta enemmän... Mutta mielenkiintoinen kaikesta huolimatta.

Ps. Luettelointiohjeet digitointiprojekteihin ovat oivallinen opas. Nimim. kausityöntekijänä museoissa työskennelleenä.

Kari Hintsala kirjoitti...

Kiitos! taisit saada ne museopostituslistan kautta? :-)

Hurmioitunut kirjoitti...

Jep sieltäpä hyvinkin :)

Timo Jussila kirjoitti...

Sarja oli ok, mutta kirjana tämä on pahuksen hieno ja nimenomaan tulvillaan hurmoksellista paneutumista keskiaikaiseen rakentamiseen ja kirkkoarkkitehtuuriin. Ainakin joissain kovakantisissa laitoksissa on lukujen alut vieläpä somistettu tyylitellyin rakennuspiirustuksin.

Kannattaa myös lukea itsenäinen jatko "Maailma vailla loppua". Sijoittuu samoille seuduille mutta puolisentoista vuosisataa myöhemmin, satavuotisen sodan kynnykselle. Siitäkin on tulossa minisarja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...