tiistai 6. maaliskuuta 2012

Oslon museokierros (2)

Norjan merimuseon sisäänkäynnin vieressä saattoi kurkistaa käynnissä olevaan veneentekohankkeeseen.Merimuseo oli, no, sanokaamme merimuseomainen.
Interaktiivisena härpäkkeenä oli kauko-ohjattava vene.


Filmissä konservaattori liimasi kokoon meriarkeologisia löytöjä.


Hytti-interiöörejä merimatkailun tyylikkäämmiltä aikakausilta. Käytetyn puun määrä ei enää täyttäisi EU:n paloturvallisuusdirektiivejä.
Vichyn Ranska internoi M/S Nyhornin Casablancan satamaan, mutta miehistö pakeni Gibraltarille häthätää kyhätyillä aluksilla, tässä yksi niistä.


Tämän kerrottiin olevan sumukanuuna (fog cannon) 1900-luvun alusta.


Museo oli niin merellinen että se oli jo osittain meren päällä.Merellistä esineistöä oli runsaasti, sen päälle ymmärtävälle nähtävää oli varmasti koko rahan edestä.Etualalla vuonna 1768 Norjan rannikolle uponneen tanskalaisen orjalaiva Fredensborgin 4-naulainen kanuuna.


Meriarkeologisissa löydöissä keramiikka on säilyvyytensä vuoksi luonnollisesti hyvin edustettuna.


Hieman askeettisempiakin laivamiljöitä oli esillä.Jälkimmäinen oli peräisin 1973 Puolassa rakennetusta rahtilaivasta. Loppuun vielä kuva koruttomasta mutta välttämättömästä laivan osasta, keittiöstä.

.

1 kommentti:

hietzu kirjoitti...

Tämä oli mielenkiintoinen kierros,vaikken meri- tai laiva-asioista paljon tiedäkään. Nuo laivainteriöörit olivat upeita.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...