torstai 27. lokakuuta 2011

Montparnasse

Montparnasse sijaitsee Pariisin 14. kaupunginosassa ja on todellinen käsite taidehistoriassa. Täällä asuneiden ja vaikuttaneiden taiteilijoiden lista on aivan käsittämätön. Ja tietysti tuosta maineesta otetaan kaikki irti. Hotellimme sijaitsi osoitteessa 56 Rue du Montparnasse ja oli nimeltään Unic Renoir Saint-Germain Hotel, erotuksena numerossa 39 sijaitsevasta pelkästä Hotel Renoirista.


Huone oli varsin vaatimaton, ja viileä, vaan tarkenipa tuolla kun koko perhe pakkautui samaan sänkyyn saman peiton alle.Ebookersin sivulla kyllä lukee, ettei aamiainen välttämättä sisälly hintaan, eikä tässä tapauksessa sisältynytkään, vaan lähtöaamuna tuli lasku 10 € per henkilö per aamu.  Ei se oikeastaan muuten harmittanut, mutta yhtä hyvin olisi voinut saada vaihtelua aamiaisiin nauttimalla ne jossain lähistön lukuisista kuppiloista. Lisäksi tuli 1 € per lärvi per päivä kaupunkiveroa ja senhän Pariisin katujen ja bulevardien tallaamisesta mielellään maksaa.

Näkymä parvekkeelta. Huoneita oli paitsi kadunvarren rakennuksessa, myös sisäpihan siipirakennuksissa. Omamme oli edellämainitussa, ja ainoa ikkuna avautui yhteiselle parvekkeelle naapurihuoneen kanssa.


Sen varmaan arvaattekin kenen taiteilijan töitä esittävät julisteet koristivat aamiaishuonetta? :-)

Aivan vieressä oli alueen hautausmaa, Cimetière du Montparnasse. Jos on kaupunginosassa eläneiden julkimoiden lista pitkä, niin pitkä on myös sinne haudattujen kuuluisuuksien lista: Samuel Beckett, Man Ray, Charles Baudelaire, Jean-Paul Sartre, Guy de Maupassant, Alfred Dreyfuss... Emme olleet kuitenkaan bongaamassa ketää, joten tässä vain muutama satunnainen kuva paikan hauta-arkkitehtuurista.Viimeisessä kuvassa näkyykin jo Tour Montparnasse, vuodesta 1972 alkaen Pariisin katukuvaa Eiffelin tornin ohella halllinnut yli 200-metrinen pilvenpiirtäjä. Ehdimme myös sinne, mutta vasta illallisen jälkeen, jolloin pimeys oli jo laskeutunut. Arkkitehtuurin rumuusäänestyksissä "hyvin" sijoittuneen talon huipulta oli hulppeat näkymät öiseen Pariisiin.


Eiffel-tornin valaistus innostuu aina välillä välkkymään kuin viimeistä päivää, näkymän voi löytää vaikka täältä.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...