torstai 11. marraskuuta 2010

Ajaton aarre - hopeaa Pohjoismaista

Moni muistaa varmaan vielä vuoden 2005 näyttelyn Hohda hopea, joka esitteli turkulaista hopeaa keskiajalta nykypäivään. Huomisesta lähtien hopea hohtaa jälleen Turun linnan isossa linnantuvassa. Aiemmin Hämeenlinnassa esillä ollut Ajaton aarre -näyttely esittelee Suomen, Ruotsin ja Tanskan hopeanvalmistusperinteitä 1600-luvulta lähtien.

Turun museokeskuksen hopeiden lisäksi näyttelyssä on esineitä ruotsalaisten Skoklosterin linnan ja Hallwylin museon sekä tanskalaisen Koldinghusin linnan kokoelmista. Näyttely on auki 10.4.2011 saakka.

Kuvassa Turun räätälinkisällien pikari, jonka turkulainen kulta- ja hopeaseppä Axel Hansson Båga valmisti  vuonna 1673.  Pikari on esillä huomenna avautuvassa näyttelyssä ja sen jälkeen tutulla paikallaan päälinnan pohjoisen näyttelyhallin perusnäyttelyssä.

2 kommenttia:

Kaisa Kyläkoski kirjoitti...

Kuvasta tuli heti mieleen, että onkohan Michel Biörmanin kädenjälki edelleen Göteborgissa?

Kari Hintsala kirjoitti...

Taitaapa olla. Turun museokeskuksen kokoelmissa on Biörmanilta/Björmanilta vain kolme esinettä: rotanhäntälusikka, pallojalkainen pikari ja Turun räätälinkisällien tervehdysmalja (joista viimeksimainittu löytyy myös Museot Onlinessa)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...