maanantai 5. huhtikuuta 2010

Pannaria pyhäpäivän ratoksi

-->
Viikon bloggaamisen jälkeen ovat aiheet jo niin loppu että pitää turvautua reseptien kertomiseen. Mutta tämä on oikeasti hyvä!

1 litra täysmaitoa
6 dl vehnäjauhoja
25 g voita
1 tl suolaa
3 munaa
½ dl hienoa sokeria

Sulata voi. Kaada maito riittävään suureen astiaan ja lisää vatkaten jauhot, suola ja voisula. Anna taikinan turvota ½-1 tuntia. Lisää sokerin kanssa vatkatut munat ja kaada syvälle uunipellille, jossa leivinpaperiarkki. Paista n.1 tunti 175:ssä asteessa.


Muokattu alkuperäisohjeesta Oksasen-Harmion ”Kodin keittokirjasta” (5. painos 1986)



(Oikeastaan piti kertoa Liedon Vanhalinnan museon näyttelystä, mutta siitä ehkä toiste.) 


2 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Ruokaohjeita? Nyt on historian kirjat sekaisin :) Vaikka muistelen kyllä, että olisimme joskus saaneet teillä pannaria ja oli hyvää. Multahan ei onnistu edes pannari, siitä ei tule edes pannukakkua :(

Kari Hintsala kirjoitti...

Kyllä se just tällä reseptillä tehtyä silloin oli! :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...