lauantai 10. huhtikuuta 2010

Mammutteja ja linnunpönttöjä


Näyttelytyöryhmämme teki eilen opintomatkan Heurekaan ja Espoon kaupunginmuseoon. Jälkimmäisen museokaupasta tuli tuomisiksi kotiin Discover Mammoth Excavation Kit, n. 8 x 5,5 x 3,5 cm klöntti eräänlaista kipsiä, josta voi mukana tulevilla puutikulla ja pikku pensselillä kaivaa esiin pikkuruisen muovisen mammutin luurangon.

8-vuotias arkeologi kaiveli fossilin esiin tänään esiin, aikaa meni, mutta valmista tuli. Mutta nyt varoituksen sana: kipsintapainen aine hajosi hienoksi pölyksi ja urakan päätteeksi sekä arkeologi että kaivauspaikan ympäristö olivat täysin tuon pölyn peitossa. Sanokaamme nyt vaikka niin että arkeologin äiti ei ollut ollenkaan huvittunut, joten arkeologinen toiminta sisätiloissa kiellettiin toistaiseksi.

Talomme taakse metsänrinteeseen on tänään ripustettu upouusi linnunpöntö. Asuntoon tutustujia on sisäänmenoaukolla käynyt tiuhaan. Seuraamme tilannetta.

Kuva Halistenkosken kuohuista tänään iltapäivällä.

1 kommentti:

Nimetön kirjoitti...

Nykyisin Trondheimissa työskentelevä arkeologi oli kanssani palaamassa Liedon Vanhalinnan kaivauksilta. Olimme niin pölyn peitossa, että vastaan tullut asuntokaverimme kulki ohitsemme ja tajusi vasta sitten, keitä olimme. Hän oli vain ihmetellyt, että ompas likaisia tyttöjä. Yksilöllisiä eroja on. Eräs nykyisinkin arkeologina työskentelevä ahkera kaivaja ilmestyi joka aamu valkoiseen asuun sonnustautuneena ja vielä työpäivän päätyttyä oli jokseensakin tahriintumaton. Vieläkin ihmettelevä Salme.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...