tiistai 26. toukokuuta 2020

Antiikki & Design 187 (2/2020)

Näyttelyistä nostona Mäntässä ollut Olli ja Bucklan, jonka ehdinkin nähdä viime kesänä. Bucklan eli Eric O.W. Ehrström oli uskomaton taiteen ja taideteollisuuden edelläkävijä, jota ei pysäyttänyt edes käden menettäminen junaonnettomuudessa! Sinebrychoffin taidemuseon Albert Edelfelt ja Romanovit jäi sen sijaan koronapandemian vuoksi näkemättä. Siihen Venäjältä ja Puolasta löydetyistä teoksista uutisoitiin viime vuonna paljon.

Esinepuolella aiheena olivat tällä kertaa korut ja käsilaukut, joista kummastakaan en museourani ainaka ole oppinut paljon ymmärtämään. Käsilaukkujen läpimurto vaikuttaa olleen vuosisata sitten kun jazztytöt tarvitsivat välineen pitää mukanaan huulipunaa ja savukkeita. Milavidassa Tampereella on aiheesta näyttely Aina mukana – käsilaukun vuosisata syyskuun 13.9. saakka, eli musoeiden avautuessa kesäkuun alussa voi aiheesta kiinnostunut ehtiä sen vielä näkemään.

Arvorakennuksista on esitelty Kansallisteatteri, tuo Helsingin Rautatientorin jugendlinna, johon en häpeäkseni ole koskaan ehtinyt tutustua. Todella upeaa taidetta se näyttää sisältävän. Jutussa luetellaan koko joukko kuuluisia näyttelijöitä, ja voin huutaa sekaan että meilläpäs oli Turun linnassa aikoinaan hänelle omistettu huonekin.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...