sunnuntai 17. marraskuuta 2019

Uusia näyttelyitä Hämeen linnassa

Perjantaisen seminaarimatkan lounastauon aikana ehti myös pikipäin tutustua Hämeen linnan uudistettuihin näyttelyihin. Lipunmyynti ja museokauppa olivat siirtyneet uusiin tiloihin...


joista ensimmäisessä esiteltiin itse linnan historiaa (kuvat kännykällä joten laatu sen mukainen)...

ja toisessa koko maakunnan (Rikkauksien Häme). Esillä olivat mm. Janakkalan miekat.Päälinnassakin oli kaikenlaista uutta. Kansallismuseon asehuoneen sulkeminen oli antanut mahdollisuuden sijoittaa sen esineistöä Ritarisaliin.


Hämeenlinnalaispoikien Vanajavedestä löytämä miekka ja Kivennavalta 1830-luvulla löydetty rengashaarniska.


Everstiluutnantti Carl Bäckin (1609‒1663) rautainen haarniska toi jo aikoinaan Kansallismuseossa mieleen samurait.


Eversti Henrik Klaunpoika Flemingin (1584‒1650) messinkipeltihaarniska oli tarkoitettu ennemminkin paraateihin kuin taisteluun. Omistajansa kuoltua se tuli esille hänen hautakirkkoonsa Mynämäelle.


Asehuoneen esineistö oli yhdessä vitriinissä.Esillä oli miekkoja, kypäriä, salkoaseita ja yksi haarniskakin.Kansallismuseon kokoelmista on myös Kuningattaren kamarissa oleva gobeliini 1500-1600-lukujen vaihteesta.


Talkoina valmistettu kopio Maskun kirkon intarsiatyöstä oli myös saanut sijansa linnasta.


Syksyllä 2017 löytynyt Sysmän Ihananiemen hopea-aarre on sekin ilmeisesti saanut pysyvän sijansa linnassa. Kevääseen 2020 asti se on kuitenkin esillä - Sysmässä.Ja olihan siellä jotain vanhastaan tuttuakin, tiiliskivet!

.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...