maanantai 24. syyskuuta 2018

Antiikki & Design 173 (8/2018)

Lehdessä on parikin kiinnostavaa pukuaiheista juttua. Musée Christian Dior sijaitsee Normandian Granvillessa kuuluisan muotisuunnittelijan lapsuudenkodissa, jonka perhe tosin menetti jo 1930-luvulla. Museo talossa on toiminut jo 30 vuotta, minkä kunniaksi siellä on nyt ensi tammikuun alkuun esillä näyttely Kokoelman aarteita - 30 vuotta hankintoja. The New Lookin luomuksia on esillä kymmenittäin, niistä muutama myös lehdessä.

1600-luvun muodista kertoo puolestaan Riikka-Maria Pöllä artikkelissaan väitöskirjansa kahdesta pariisittaresta, aatelisnaisesta ja kurtisaanista. Pöllän väitöskirja Refashioning the Respectable Elite Woman in Louis XIV's Paris – Madame de Sévigné and Ninon de Lenclos löytyy täältä.

Reitzin säätiön huikeasta esineistöstä on pitkä juttu, itse tutustuin paikkaan viime kevään työmatkalla. Lehti kertoo Reitzin hopeakokoelman olevan maan kolmanneksi merkittävin Kansallismuseon ja "Turun maakuntamuseon" jälkeen.  Samalla kun muistutan että nimemme on jo kymmenettä vuotta Turun museokeskus, voinee muistuttaa lehden toimittajia myös siitä että Turun linnassa aukeaa maaliskuussa 2019 Turun 1600-luvun naisista kertova näyttely Muutama sananen naisista. :-)

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...