torstai 25. helmikuuta 2016

Museo 1/2016

Museoliiton julkaisu jaetaan kait kaikille museoalalla työskenteleville, ainakin omasta lokerikostani työpaikkani postihuoneessa sen aina löydän. Nolosti myönnän joskus epäilleeni lukeeko sitä kukaan, joten nyt ensimmäistä kertaa elämässäni otin ja luin lehden kannesta kanteen.

Teemana oli "kokoelmat ja turvallisuus", kattaen aiheita aina Lähi-idän maailmanperintökohteiden tuhoista kotoisiin ongelmiin myrkyllisten museoesineiden tai palo- ja murtoturvallisuuden kanssa. Kovin konkreettiseen ei päästy, ovathan turvajärjestelyt muun kuin yleisöpelastautumisen osalta salaisuuksia.

Eihän tuo hullumpi läpyskä ollut. Ehkä karsastamiseen viime aikoina on ollut syynä Museoliiton erinäiset elävöityskampanjat joista olen saanut enemmän kuin tarpeekseni. Noh, yritän parantaa asennoitumistani, ja sitäpaitsi huomasin että kirjoittajista kolme kuuluu facebookkavereihini, eikä muutenkaan kai parane nyrpistellä pienen museoscenen kesken.

Ja ai niin, pääkirjoituksessa Janne Vilkuna suomii EU:n direktiivihanketta kieltää toimintakuntoiset ja jopa deaktivoidut puoliautomaatti- ja automaattiaseet (suomalainen termi taitaa kylläkin olla itselataava kerta- ja sarjatuli). Sama koskisi myös museoita. En kannata minäkään moista.

1 kommentti:

Hurmioitunut kirjoitti...

Tämä tulee meidänkin museohenkilökunnalle ja sitä ennen olen napannut sen mukaani jostain museosta, mikäli sisältö on vaikuttanut mielenkiintoiselta. Kaikki numerot eivät aina osu, mutta kyllä siellä on hyviäkin juttuja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...