sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Milano

Gardajärveltä ajettiin vielä Milanoon, josta oli lento kotiin. Kameran muistikortti oli jo niin täynnä, että Milanosta on blogin lukijoiden kiusaksi vain muutama kuva. Castello Sforzesco on Milanon hallitsijoiden, niin Viscontien kuin Sforzien, vuosisatojen mittaan rakennuttama massiivinen rakennuskompleksi.

Kaupunginpuoleinen pääportti, Torre del Filarete.


Näkymä pääsisäänkäynnin kohdalta vasemmanpuoleiseen kulmatorniin päin. Laskimme linnaa kiertäessämme vallihaudasta noin parikymmentä kulkukissaa.


Yksi sisäpihoista, Corte Ducale.


Sisäpihoista suurin on Piazza delle Armi. Kuvassa oleva torni on nimeltään Torre del Carmine. Muurin sisäpuolen juurella on antiikinaikaisia pylväitä ja muita jäänteitä.


Ja sitten Milanossa on tietysti duomo, pinta-alaltaan maailman kolmanneksi suurin kirkko Pietarinkirkon ja Sevillan katedraalin jälkeen - ainakin Milanosta ostamani Art and History - Milan -teoksen mukaan. Wikipediasta saamme lukea Sevillan ja Milanon olevan katedraalien sarjassa sijoilla 1 ja 2 - Pietarinkirkko kun ei ole katedraali eli hiippakunnan pääkirkko eli tuomiokirkko.


Ja sitten se vihonviimeinen kuva italiasta, duomon pronssiovista. Varusteet 1000-1100-luvuilta, mutta itse esitys nuorempaa perua.


Tai ei sentään, Roomasta löytyy vielä jotain. :-)

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...