maanantai 27. toukokuuta 2019

Antiikki & Design 179 (4/2019)

Antiikki & Design -lehden (ja sen edeltäjien) tiettävästi ensimmäinen numero jonka kannessa on ihminen! Vintagepaketista nousee esiin kotimaisten glamourelokuvien stillkuvien paraati, liittyen huhtikuussa ilmestyneeseen kirjaan Unelmatehdas Liisankadulla - Suomen Filmiteollisuus Oy:n tarina. Kruununhaassa sijaitsevan korttelin sisäpihan studioissa todellakin tehtiin koko joukko suomalaisen elokuvan historiaa.

Huhtikuussa avautui myös Helsingin taidemuseon näyttely Ellen Thesleff – Minä maalaan kuin jumala. Melkoisen must jos pääkaupunkiin tänä vuonna tulee vielä mentyä. Lehdessä on haastateltu tätä Schjerfbeckin aikalaista mutta tämä varjoon jäänyttä taiteilijaa tutkinutta Hanna-Reetta Schreckiä. Näyttely ei ainakaan varjoon ole jäänyt, siitä on uutisoitu mm. täällä ja täällä.

Taide- ja arkkitehtuurikoulu Bauhaus (ei se rautakauppa) perustettiin 100 vuotta sitten, juhlasivusto löytyy englanniksi täältä. Juttu on kuvitettu asiaankuuluvasti epämukavan näköisillä putkituoleilla ja Kasimir Malevitsin käsittämättömän epäkäytännöllisellä suprematistisella teeastiastolla.Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...