keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Uusia militariasarjoja (3)

Tai no uusi ja uusi, ranskalaisen Histoire & Collections -kustantamon Officers and soldiers -sarja on ilmestynyt jo ainakin vuosituhannen vaihteesta asti, mutta koska vauhtiin päästiin ja trilogia, niin käsitellään sitäkin tässä.

Kaksia aivan ensimmäistä osaa kertoivat, voitteko uskoakaan, Unionin ja Konfederaation sotilaita, mutta sittemmin on pysytty tiukasti Ranskassa. Sarja on jo liian laaja kaikkien osien luettelemiseen, mutta painopiste on ollut kuningasvallan ja Napoleonin sotien ratsuväessä, sekä Napoleonin kaartinjoukoissa. Maailmansotia on käsitelty parin niteen verran kumpaakin.

Kirjoissa on huikea määrä piirroksia, jotka ovat täynnänsä pikkutarkkoja yksityiskohtia. Sotilailla on vain mannekiinin rooli, kuvattuina jäykästi suoraan edestä tai sivusta. Informaation määrässä nämä voittavat Ospreyn läpyskät mennen tullen. Itse asiassa skeptisempi alkaa epäillä miten tarkkaan jokainen nappi ja nauha voidaankaan tietää? No, uskotaan että kaikki Ranskan armeijan pukuohjesäännöt 1600-luvulta alkaen ovat tallella, mutta silti sitä miettii miten millin tarkasti niitä noudatettiin.

Uniformologian raskasta sarjaa.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...