keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Panssari ja panssaripartio


Puolan sotamuseon pihalla Varsovassa oli itsestäänselvästi myös neuvostoliittolainen T-34 eli Sotka. Toisin kuin Imperial War Museumin vaunu, tämä oli myös ehtaa toisen maailmansodan aikaista tuotantoa, valmistettu Gorkin tehtaassa no 112 ja palvellut puna-armeijan puolalaisessa joukko-osastossa, 1. armeijan 1. panssariprikaatissa vuosina 1943-45

Wikipedia tiesi kertoa että ko. joukko-osaston yhden Sotkan seikkailuista tehtiin Puolassa vuosina 1966-70 TV-sarja Czterej pancerni i pies eli suomeksi "4 panssarimiestä ja koira". Neukkuhenkisyydestä huolimatta sarjasta tuli Puolassa tosi suosittu, ja muistini mukaan tätä olisi tullut Suomenkin telkasta, ilmeisesti nimellä Panssaripartio. Sarjan kuvauksissa käytetyt vaunut ovat panssariaselajimuseossa Poznańissa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oikeasti tuon vaunun nimi pitäisi olla telkkä. Esim. viroksi telkkä on sotkas ja kun vaunun profiilia katsoo, niin telkkäähän se muistutta. Sotkaksi kutsutun linnun profiili on enemmän sorsamainen. Wikipedian mukaan telkkää on kutsuttu myös sotkaksi. Varmasti joku murretapaus tämä.

Anonyymi kirjoitti...

Tarinan mukaan nimen alkuperä oli kylläkin Sotka-niminen laiva, jolla oli pitka savupiippu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...