sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Välimeren aalloilla


Kaponieeri ei ole päivittynyt liki pariin viikkoon. Alkuosan selittää oma laiskuuteni, mutta viimeisen viikon ajan olen ollut kerta kaikkiaan off-line, hiihtolomaviikkoa pitämässä. Alunperin piti matkata Kristina Cruisesin risteilylle Punaisellemerelle Egyptin ja Jordanian kohteisiin, mutta arabimaailman kansannousujen aalto pakotti Kristina Katarina -laivan suuntaamaan kurssinsa itäiselle Välimerelle: Kreetalle, Kyprokseen, Turkkiin ja Rhodokselle.

Välimerellä oli vielä talvi tai ehkä hyvin varhainen kevät, mutta kun matkaan lähdettiin liki -30 asteen pakkasista, niin aika keväisiltä 14-18 plusasteen lämpötilat toki tuntuivat. Kohteet olivat Välimeren ehkä kolutuimpia turistikohteita, totta kyllä, mutta juuri missään matkustelemattomalle niissäkin oli paljon uutta ja mielenkiintoista. Osallistuimme kaikkiin mahdollisiin retkiin saarten sisäosiin ja niistä myöhemmin enemmän.

Itse asiassa sesongin ulkopuolella liikkumisessa oli hyvätkin puolensa. Paljolta roinan kaupittelulta säästyi, kun suurin osa matkamuistokioskeista oli kiinni. Turistimassojen puuttuessa monet hittikohteet vaikuttivat lähes autioilta. Jopa Rhodoksen vanhaakaupunkia sai tallustella kaikessa rauhassa, ja linnoituksen vallihautoja kiertää pelkkä kulkukoira seuranaan.

Kuvassa Kyproksen rannikolla oleva Petra Tou Romiou, paikka jossa Afroditen kerrotaan syntyneen. Tunnetuin versio tapahtumasta lienee Botticellin maalaus, jossa rakkauden jumalatar rantautuu simpukan kuorella.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...