tiistai 12. lokakuuta 2010

Antiikkia Afrikasta

Jos missasitte Wenzelin antiikkikoulun alun, niin neljä ensimmäistä jaksoa ovat vielä nähtävillä YLE Areenassa:
1/10 Lelut, vieraina Aira Samulin ja Petra Tandefelt.
2/10 Etniset- ja talonpoikaisesineet, vieraina Antero Aho ja Jyrki Lammi
3/10 Kellot, vieraina Kirsti Khan ja Vesa Hyvärinen
4/10 Kirjat, vieraina Tuomas Heikkilä ja Cecil Hagelstam

Kakkosjakson pohdinta kansantaiteen, talonpoikaistaiteen, etnisen taiteen ja ITE-taiteen samankaltaisuudesta eri puolilla maailmaa oli erityisen mielenkiintoinen. Aiheeseen sopivana kuvituksena tänään alkuperältään hieman kaukaisempi kokoelmiemme esine.

Kyseessä on afrikkalainen kampa, joka saapui Turkuun Hellas Oy:n suklaatehtaalle vuonna 1948 kaakaopapusäkissä silloiselta Kultarannikolta. Tämä Ison-Britannian siirtomaa itsenäistyi v. 1957 nimellä Ghana ja se on nykyään maailman toiseksi suurin kaakaontuottaja.

Kampa päätyi kuriositeettina Hellaksen omaan museokokoelmaan, joka Leafin lopetettua toimintansa Turussa vuonna 2006 siirtyi osaksi Turun museokeskuksen kulttuurihistoriallisia kokoelmia.

2 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

minulla olisi nais patsas afrikasta josta olisi kiva tietää vuosiluvusta ja arvosta se on n35cm korkea ja 20cm leveä ja pienista kulumista ja pään erikoisesta muodosta sekä rintojen muodosta jakun se painaa yli 5kg et se vois olla arvokaskin yhteystietoni on puh:0417716113 ja hatza1@luukku.com olis kiva tula näyttää patsasta johonkin kun se on aika erikoinen

Kari Hintsala kirjoitti...

Näitä kysymyksiä kannattaa esittää Artefactan keskustelupalstalla.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...