perjantai 4. maaliskuuta 2016

Tyttökuninkaan pukuloiston viimeiset päivät

Tyttökuningas-elokuva näyttää kadonneen valkokankailta, ja pian katovat puvustamon kätköihin myös elokuvassa käytetyt puvut, mutta vielä tämän viikonlopun ne ovat esillä Turun linnassa, jossa myös useat elokuvan kohtaukset kuvattiin. Yleisöopastuksia näyttelyyn on vielä lauantaina ja sunnuntaina klo 15:30.

Mukana on mm. kaksi kuningatar Kristiinan pukua. Hallitsijaa esitti Malin Buska.Kolmatta pukua kantoi hovineito ja kuningattaren rakastettu Ebba Brahe (Sarah Gadon).


Elokuvan nähneet voivat muistella missä kohtauksessa mikin puku esiintyi. Trailerin perusteella musta-valko-harmaa Kristiinan puku oli hänellä juhlaillallisilla joilla hän julisti maansa suurimmaksi haasteeksi rauhan, ja musta puku sekä elokuvan alussa että lopussa olevassa kohtauksessa, jossa kansleri Oxenstierna ankarasti toruu suojattiaan. Ebba Brahen pinkki-valkoinen puku oli vihkipuku (trailerin kohtaus jossa Ebba juoksee Kristiinan perässä tuomiokirkosta kohti jokirantaa).

Elokuvan puvustuksen suunnitteli Maarit Nissinen, ja sen valmistuksessa olivat mukana mm. Mynämäen käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksen opiskelijat.

Oman arvioni elokuvasta kerroin täällä.

Kuvat: Turun museokeksus / Martti Puhakka

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...