maanantai 18. maaliskuuta 2013

Pelien maailmoissa - viimeinen viikko alkoi


Pelien maailmoissa -näyttely loppuu tämän viikon sunnuntaina, niin se vain on. Tuolloin klo 12 alkaen pelataan loppuhuipentumana näyttelytilassa ryhmätason scifi-lautapeliä nimeltä Uhka.

Yllä kuva vitriinistä, jossa kerrotaan miniatyyripelien alusta. Kuten muistamme, kuvassa näkyvän H.G. Wellsin Little Wars -kirjasen esipuheen oli kirjoittanut Gary Gygax, joka puolestaan kehitti ensimmäisen fantasiateemaisen miniatyyripelin Chainmail.

Tässä vaiheessa voi tunnustaa, että harrastin hieman rennyharlinmaista kujeilua, en tosin Suomen lipuilla, vaan Sergio Bitossin kirjalla Häijy leikkitykki. Sen päähenkilönä on juuri tuollainen tykki, jolla saattoi ampua leikkikuulia H.G. Wellsin tapaan. Kirja on vuodelta 1968 ja lapsuuteni rakkaimpia. Sekö turmeli nuoren sieluni ja houkutti sotapeliharrastajaksi? Kuka tietää, mutta koska myös samaan sortunut nimim. Metsis omisti lapsena samaisen kirjan, ovat epäilyt paikallaan.

Vielä mielenkiintoinen yhteensattuma: kirjan on suomentanut Kyllikki Villa, jonka pukuja oli mukana vuosina 2005-2006 Turun linnassa esillä olleessa näyttelyssä Pukujen takana - kurkistus luovien naisten vaatekaappiin. Villan tuoteliaisuudesta kirjailijana ja kääntäjänä saa käsityksen tästä listasta.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...